Als je besloten hebt om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan, ben je ook verantwoordelijk voor het regelen van je vangnet. Voor veel ondernemers is dit een zorg voor later, zij willen eerst zorgen dat zij een goed bedrijf opbouwen met een uitgebreid netwerk van klanten. Alhoewel deze gedachtegang te volgen is, is het niet de verstandigste. Net als ieder ander mens, kan een ondernemer namelijk ziek worden. Daardoor is het denkbaar dat je niet meer in staat bent om je werk te doen. Voor veel ondernemers geldt dat wanneer zij hun werk niet meer kunnen doen, zij ook niets meer verdienen. In dat geval moet je een vangnet achter de hand hebben om je problemen niet groter te laten worden dan zij op dat moment al zijn. Wij laten je zien hoe je een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit. 

Sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af

Wanneer je een tijdje niet meer kunt werken, moet je nog altijd je vaste lasten betalen. Vandaar dat het belangrijk is om een AOV Univé af te sluiten. Het prettige aan dit pakket is dat het je niet alleen helpt op het moment dat je ziek thuis zit, het biedt al steun op het moment dat je aan het werk bent. Deze polis richt zich namelijk ook op het voorkomen van arbeidsongeschiktheid. Voorkomen is namelijk altijd beter dan genezen. Mocht je echter toch ziek thuis komen te zitten, dan komt er nog altijd geld binnen vanuit je verzekering. Herstel je, dan kun je via je verzekering een re-integratietraject opstarten, zodat je op de juiste manier de draad weer kunt oppakken. Je merkt het: een AOV is je grootste vriend wanneer het allemaal even tegenzit. Sluit er daarom altijd een af zodat je je problemen niet onnodig groot hoeft te maken. 

Hoe sluit je een AOV af? 

Wanneer je een AOV zzp Univé wilt afsluiten, dan kun je dat op een aantal manieren doen. Je kunt zelf even naar de site van Univé gaan waar je zelf je AOV kunt aanvragen. Er staat een virtuele assistent voor je klaar om je te helpen. Het kan zijn dat je niet helemaal weet wat je nodig hebt. Omdat het hier gaat over belangrijke zaken, raden wij je daarom aan dat je een gesprek inplant met een adviseur van Univé. Dat kan bij jou in de buurt waar je gaat praten met een inkomensspecialist. Deze brengt jouw situatie in kaart zodat je precies weet hoeveel je nodig hebt om ook in tijden van ziekte nog te kunnen rondkomen. 

Nog niet overtuigd? 

Mocht je je afvragen of je eigenlijk wel een AOV nodig hebt, dan kun je ook een gratis inzichtgesprek aanvragen. Je situatie wordt dan grondig besproken met een inkomensspecialist via de telefoon of via een videogesprek. De specialist kan je vertellen wat de voordelen zijn in jouw situatie. Kijk even op de site van Univé om meer over dit gesprek te lezen, of om er gelijk een aan te vragen.